S úsměvem jde všechno líp

Loňský podzim a dýně

12. ledna 2016 v 11:32 |  Flora a fauna
Je zima, ale proč si v tom pošmournu nepřipomenout vlastně už loňský podzim. Dýně jsem pěstoval už v dětství, ale pak jsme jednou udělali kompot a nic moc. Tak jsem toho nechal, i když aspoň ty ozdobné mne pořád imponovaly.... Teprve nedávno jsem okusil výbornou dýňovou polévku, dýňové lívance a pár vynikajících jídel z dýní. A tak máme krásu spojenou s užitkem...Před tím jsem dýni pokládal za fádní jídlo prakticky bez chuti... Fotky jsou z výstavy dýní v botanické zahradě v říjnu.


 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Ježurka Ježurka | Web | 12. ledna 2016 v 13:03 | Reagovat

Dýně jsou určitě výborné i na jídlo, když byla vnoučata malá, dělávala jsem jim zavařený dýňový kompot ala ananas. Byl výborný. Ale polévku bych asi nepozřela a ostatní jídla neznám. Tak ti přeji dobrou chuť! :-)

2 Ji Hei - Fotografie Ji Hei - Fotografie | E-mail | Web | 13. ledna 2016 v 10:37 | Reagovat

To jsou nádherné dýně, mají krásné barvy a tvary :), ale jídlo z nich jsem ještě neochutnala :).

3 Jan Turon Jan Turon | E-mail | Web | 14. ledna 2016 v 16:15 | Reagovat

[1]: A mne se tenkrát nepovedl ten dýňový kompot... :-)

4 Jan Turon Jan Turon | E-mail | Web | 14. ledna 2016 v 16:17 | Reagovat

[2]:Tam strašně záleži na upravě aby to bylo chutné a ne patlanina...u těch dýní zvlášť :-P

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama